Saturday, February 25, 2012

Cuti-cuti Pangkor 2012: Tempat Makan BEST dan satay ikan paling murah..

komen jujur daripada teman, makanan kat Pangkor tak memenuhi selera dan mahal..

tak tau la komen org lain..


kedai makan kat sekitar Teluk Nipah

kat Teluk Nipah tu mg ada bnyk kedai2 makan..tapi mostly mmg mahal dan mcm tak berbaloi.. harga ikan start dari rm20 ke atas..agaknya yg rm20 tu ikan kecik je..

makanan sampai lambat dan xsedap.. tomyam campur mangkuk kecik rm7 tapi tak sedap.. telur dadar yg semata2 telur takde bawang ke ape, rm3! bukan makan kat restoran tau..ini makan kat KEDAI kecik..

bile tanya org Pangkor sendiri, deme pun tak rekemen makan kat Teluk Nipah sbb mahal..



kedai makan sekitar Jeti Pangkor

tak banyak pilihan dan tak memenuhi selera.. harga kat sini, oklahhhhhh..


kedai makan sekitar Teluk Gedung

yang ni kami makan kat gerai umah penduduk kampung..
much better than Teluk Nipah, memang murah tapi tak kena dgn tekak anak jati Perak ni jugak..adoyai..
teman kate, BIASE2 je makanan dia.. :)


kedai makan sekitar Pasir Bogak

most recommended.. teman tanye penduduk Pangkor semuanya rekemen tempat yg same..deme kate try makan kat Pasir Bogak, kedai sebelah K TV..

teman survey dgn en nixa, kedai tu name hujung dia ade perkataan ILHAM.. plan nak pegi makan malam, tapi mase tu dah penat sgt, langsung tak pegi...huhuhu


**************************************

hasil dari sembang2 dgn org Pangkor jugak, deme kate harga satay ikan dan makanan yg sewaktu dgnnye kat Kilang Satay kat pangkor ni adakalanya lebih MAHAL dari kat kedai biase.. (memang betul pun sebab kami dah pegi..)

harga satay ikan kat jeti Pangkor dan kat kat Lumut pulak tak jauh beza..lebih kurang je..

oleh sebab rege satay ikan kat kilang satay lagi mahal,

teman n en nixa beli sikit dekat jeti Pangkor sikit dan selebihnya beli dekat kedai depan stesen minyak shell menghala ke Lumut..

kat situ murahhhh... :)

harga satay ni selalu ikut kualiti..ade yg liat dsbnya.. tapi dekat tempat yg teman beli ni, alhamdulillah ok..


***************************************
some TIPS to share

kalo nak shopping FM atau barang2 mcm topi ke baju ke..harga lebih kurang..kat Teluk Nipah pun ok..contohnye topi yg mcm teman pakai ni beli kat kedai area Pasir Bogak..harga asal rm16.90..mintak kurang dapat rm13..



tengok2 dekat tepi pantai teluk nipah tu rm10 dah boleh dapat..before nego tau!!! haish..hehehhe

kalo Fridge Magnet pulak kome boleh dapat plg murah dlm rm10 utk 5 FM..kalo sape yg terror bargain tu lagi murah kot boleh dpt.. :)

kalo nak naik VAN PINK tu pulak, sape yg pegi berdua je kalo nak dpt murah, 

mase dlm feri tu kot2 ade org sebangsa yg nak turun ke tempat yg sama dgn kome, pakat la naik sekali..the more the merrier.. untung pun untung.. sebabnye kat sini deme tak bagi share2 naik dgn org lain..sampai je jeti dah beratur driver van tunggu nak amik kome..pandai2 lah ye.. ;)


 *********************

teman ghase takat tu dulu la entry CUTI-CUTI MALAS NYER!! versi Pangkor 2012

harap2nye dapatla membantu sesape yg berhajat nak ke sini..

walaupun Pangkor tak sehebat pulau2 OTAI yg lain (Redang, Mabul dan seangkatan dgn nye), tapi Pangkor adalah tempat percutian yg sgt bajet dan seronok utk menenangkan fikiran bg pencinta laut.. (",)





axanixa SUKE Pangkor! (",)

8 comments:

  1. oo..camtu kena bawa bekal la eik..bila lagi nk mkn stoberi di House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata, CH

    ReplyDelete
  2. love the last pic very much.. hehe

    ReplyDelete
  3. Ketikketok: boleh jugak kalo nak bawak bekal..mase pegi tu ternampak a group of chinese siap2 bawak makanan utk masak kat sana..

    ooaea: thanks! syg kamu! ;)

    ReplyDelete
  4. Makan kat pangkor gagal la.my 1st time here,sgt gagal.lunch,fud mahal & xsedap. Dinner service tersangat2slow...sya da abis baca blog nie pon dia xnak dtg ambik order air lg.lebih krang sejam la...sedey x?nak nanes la cam ni...lapaa...

    ReplyDelete
  5. alala...siannya waks.. betui kan ape teman kate..
    org Pangkor kena la buat something..bukak la kedai makan yg best sket..mahal sket takpa, yg penting SEDAP! kalo MAHAL, pastu XSEDAP, service pun SLOW, ape cerr..huhu

    ReplyDelete
  6. saya pun pergi mkn kt teluk nipah ni...mmg btl makanan order 1 jam br dapat lauk dan air...dan x sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai no 3 paling service teruk....

      Delete
  7. Saya pun...kedai no3 . dalam nasi goreng ada garam kasar...boikot kedai no 3. Ikan ikan diaorang jual pun mahal...dah tak masak...sebar kan kawan...dah tak sedap lak...

    ReplyDelete

Thanks for reading ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...