Sunday, January 29, 2012

Restoran Romantik : 'Ber Asmara di BORA ASMARA'.. ;P

"Happy birthday to you..happy birthday to you..happy birthday to en nixa..

happy birthday to you.." (",)


sengaja tulih tajuk entry cenggitu sebabnye sebelum kedatangan 27 jan lagi teman dah berbaik-baik dgn en gugel nak cari tempat makan best utk bday celebration kekasih hati..hehehe

gugel punye gugel dgn keyword 'Restoran Romantik'..maka terjumpe la BORA ASRAMA..

eh.... ASMARA! ;P


plan asal nak celebrate kat tempat yg tinggi bernama Bukit Tinggi secara kecil-kecilan..hehhe..tapi tak jadi sebab mostly hotel dah fully booked.

pastu nak makan kat Ampang Lookoutpoint..dah tutup pulak!!! survey pulak Restoran Berputar KL Tower.. OMG mahey beno sampai rm155 per head utk dinner..mcm membazir je..cepat2 set mind ke tempat lain..

memule tengok gambo2 orang yg dah penah pegi Bora Asmara ni nampak mcm ragu2 je akan 'ke best-an' tempat ni..tapi terjumpe pulak satu blog ni yg membuatkan hati terus berkata..


"MOH KE SANA!!!" ;P


********************************************************************

pintu masuk Bora Asmara ;)



M.E.N.U bukan 'MAN U (Manchester United)' ye en nixa! ;p



mase ni baru nak order makanan..ada pekerja kat situ baik hati offer utk tlg snap kan..


background Bora Asmara


bday boy order ni..ape ke name air ni ntah..hehhehe ;p



ni yg teman order ;)..


tengokla bday boy ni..dapat adiah pun xmo senyum..haih..hehehhe ;p

oh ye..teman suke beno dengan suasana kat sini..

memang romantis habis..mase ni org pun belum ramai lagi..

service mmg tiptop, kecuali makanan sampai lambat sket..

tapi nasib baik sebab ada band yg entertain customer dgn lagu2 yg best.

drg sgt friendly dan akan dtg dari meja ke meja dan nyanyi beberapa buah lagu depan meja kita personally..

boleh request lagi nak lagu apa!

mak suke u tapi kena cover2 la depan bday boy!! ;p

tp bday boy pemalu..

siap ckp lagi, 'jgn la drg dtg kat meja kita..'

mase bday boy ckp cenggitu, terus terase mcm kuar tanduk sambil sengih tetibe..

malangnye, teman tunggu punya tunggu band tu xdtg2 la pulak kat meja kami..

sampaila makanan dah sampai dan kitorg dah habis makan...

sampai en nixa dah bukak hadiah la..


deme xdtg2 gak..  :(

mase ni kebetulan mlm tu ade gak org celebrate bday dgn kwn2..so band tu dtg nyanyi kat meja depa la..

teman pun pasrah je..tak dtg kat meja kitorg pun xpela..at least ada gak lagu bday mlm tu..

.................
................
................

tgh kitorg borak2 sementara nak panggil waiter nak suh kira bil, tetibe band tu dtg kat meja kitorg!!!

mase tu teman dah bedebo la jugak..excited + segan..hehhe..excited sbb nak kenakan bday boy menjadi kenyataan dan segan sebab 1st time ade band nyanyi personally kat meja..


mase ni kelako..

bday boy buat2 xnampak band tu dtg ke arah kitorg.tapi muka cam cuak.

.teman pulak dah sengih sampai ke telinga dan dlm hati kate..

YEAAAAYYYYYYYY!!!! hahhahaha ;p

teman pun terus request lagu birthday utk bday boy tersayang..

sedap suara drg nyanyi dan rase meriah sgt tempat tu dengan nyanyian sambil drg mengusik en nixa.

org yg ade dekat2 kitorg pandang ke meja kami sebab nak tgk sape punya bday hari ni..


bday boy akhirnya pasrah...


cer tengok bukti kat bawah ni... ;p


abg baju itam ni bwk kan lilin suh en nixa tiup..en nixa xmkn sgt kek,tu yg teman malas nak beli.. ;)


tq kome!


ni la band tu..deme sporting sgt..best!


bday boy akhirnya tersenyum..tabik hormat kepada abg baju itam yg berani meng 'approach'..hahaha ;p

kami dorang happy dan enjoy sgt malam tu.. teman bagi 4 thumbs up (termasuk ibu jari kaki)..erk,boleh ke??? ;p




resit dan no tepon Bora Asmara


amacam yang, happy tak?? errr... hahahahhahahahhahahahaha..


"semoga dipanjangkan umur utk beribadat, dimurahkan rezeki yg halal,
dan semoga ikatan perkahwinan ini kekal sehingga ke akhir hayat..

i luv u b.."

(",)


****************************************************************************

BORA ASMARA info:


tempat ni dekat Kampung Sg Penchala...

kome boleh tengok map kat link ni..

kalau nak book tempat mcm gazebo..(cantik jugak tempat tu), kena minimum 5 org..kalo g kurang dr tu, xpayah book..dtg je terus..

teman prefer lagi tempat duduk biasa yang kat luar tu sebab nanti band tu akan dtg n nyanyi kat meja kome..
 gazebo tu mcm terlindung sket...

terpulangla pade kome, kalo nak privacy, dudukla kat gazebo..tapi kena 5 org la minimum.. kalo nak yg happening, duduk kat tempat open tu je.. :)



RATING drpd axanixa:

makanan : 4/5
servis : 4/5 (sebab makanan dpt lambat. x secepat restoran yg sewaktu dgn nye)
hiburan: 5/5
suasana: 5/5

No comments:

Post a Comment

Thanks for reading ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...